zhodnocení zápasu Míškovice - Břest

18.05.2016 13:20

SK Břest , mistrovská utkání 15.5.2016 .

OP dorost na domácí půdě deklasoval AJAX Bezměrov rekordním výsledkem 19:0 , k tomuto výsledku není třeba žádný komentář.

 

  Mužstvo mužů zajíždělo po první porážce v soutěži s mužstvem Chropyně B v minulém kole s odhodláním tento nepříjemný výsledek napravit na hřišti  soupeře , který zaznamenal v poslední době zlepšenou výkonnost , do Míškovic . Našim chyběl nemocný Vašek Pospíšil, ale po zranění a po delší nemoci  mohli nastoupit Dan Buček a Jenda Látal, což byla vítaná zpráva . Nastoupit také mohl Libor Horák , jehož zkušenosti chyběli v minulém zápase.

  Sestava:

 

      Dušan Kožuch

Dan Buček         Martin Šálek       Tomáš Daněk (k)          Radek Karamon

 

Pepa Látal          Libor Horák        Mirek Koudelníček         Jenda Látal

 

                 Jirka Štauber        Dominik Bejdák

 

střídali: Juračka , Máša , Arm , V. Buček

 

góly - Mirek Koudelníček 2 ( jeden p.k.)

 

  Po zahájení hry začali naši hráči svojí kombinační hrou soupeře přehrávat a vytvářet si zajímavé situace, i z kategorie gólových . Zvláště ta, u které se ocitl Jirka Štauber . V té době několikrát domácí podržel brankář ,  který ovšem po trestném kopu z 20 metrů , který prováděl Koudelníček , sice pěkně umístěnou, ale nepříliš prudkou  střelu k tyči kryl, ale vypadla mu z rukou a odrazila se do sítě . Poločas tak za stavu 1:0  nepříliš přesný rozhodčí ukončil .

  Druhé dějství přineslo poněkud jiný obraz hry . Domácí zvýšili důraz , kdy některé fauly byly dost za hranou , při čemž je rozhodčí , jak již bylo řečeno dost nepřesný , dostatečně netrestal . Přes velkou snahu  domácí mužstvo hrálo  zjednodušeným nakopáváním do neproměněných gólových situací , zásluhou kvalitní obranné hry v čele se spolehlivým a jistým  Dušanem Kožuchem v bráně . Naše mužstvo , jelikož domácí ve snaze o vyrovnání začali více otevírat obranu , této situace začalo využívat a vytvářelo si tlak v soupeřově šestnátce . Do pokutového území vnikl střídající Tomáš Juračka , šikovně obešel obránce , který ho fauloval a rozhodčímu , který byl pod tlakem domácí lavičky , nezbylo než odpískat pokutový kop , který proměnil tvrdou ránou k tyči Koudelníček, i když brankář vystihl směr . Tím byl výsledek utkání zpečetěn .

 

 Tímto výsledkem , když navíc pronásledovatelé ztráceli body , se naše mužstvo přiblížilo k vytouženému postupu do Okresního přeboru .

 

Ladislav Popela