ZDOUNKY – BŘEST 4:0 (1:0)

12.09.2016 14:41

„Prvních třicet minut nenasvědčovalo konečnému výsledku. Mladý tým z Břestu byl hodně aktivní a běhavý. Nám dělala  problém rozehrávka a ne a ne se prosadit. Uklidnění přinesl rohový kop a patička „alá Ronaldo" od Dolečka. Od této chvíle jsme Břest až do konce zápasu k ničemu nepustili. Do 65. minuty to bylo již 4:0. Zaslouženě jsme si připsali tři body," radoval se předseda Zdounek Zdeněk Čevela.

„Odehráli jsme vynikající první poločas. Hráli jsme velmi aktivně, a byli domácím možná i více než vyrovnaným soupeřem. Hráči si plnili své úkoly a těžký zápas zvládali velmi dobře. Ve 38. minutě jsme po rohovém kopu inkasovali první, tak trochu smolnou branku. Byl to pro nás nešťastný okamžik, ale věřili jsme, že když budeme pokračovat v předváděné hře, je v našich silách srovnat. S tím jsme šli i do druhého poločasu. Jenže druhá půle a zejména její úvod nám hrubě nevyšel. Soupeř byl důraznější v osobních soubojích, lépe kombinoval a hlavně byl velmi produktivní. Během dvaceti minut nám nasázel tři branky a bylo rozhodnuto. Byl to zápas dvou poločasů. Abychom uspěli proti tak skvěle připravenému a silnému soupeři, museli bychom udržet nasazení z prvního poločasu celých devadesát minut, to se ale našemu mladému mužstvu nepodařilo," označil za klíčové vedoucí mužstva SK Břest Lukáš Šoustek.

Branky: 38. Doleček, 49. Chytrý, 52. Rokos, 64. Sigmund. Rozhodčí: Handl. Diváci: 120. Zdounky: Rampas – Sigmund, L. Buša, Pektor (70. Zajíček), Rokos (85. M. Buša), Doleček (80. Mozga), Navrátil, Adamík, Věžník, Karlík, Chytrý (59. Červík). Břest: Sucharski (70. Kouřil) – Máša (53. Horák), Koudelníček, Miklík (85. Juračka), Bejdák (70. Arm), Jan Látal, Konečný, Josef Látal, Štauber (65. Trlica), Karamon, Pospíšil.
Zdroj: https://kromerizsky.denik.cz/fotbal_region/derby-pod-hostynem-ovladl-slavkov-p-h-a-jeho-kanonyr-ponizil-20160912.html