MUŽI Břest- Rymice 8:0

23.05.2016 19:55

V neděli 22.5.2016  odehrálo A mužstvo SK Břest mistrovské utkání 16 kolo III . tř. skupiny B  proti TJ Rymice . Za krásného letního počasí , na perfektně připraveném trávníku , nastoupilo mužstvo v sestavě :

Dušan Kožuch
Dan Buček           Martin Šálek              Tomáš Daněk (k)         Radek Karamon
 
Libor Horák       Mirek Koudelníček        Vaclav Pospíšil                    Jenda Látal

Standa Pohořelský        Dominik Bejdák
 
střídali : Honza Kouřil ,  Tomáš Juračka , Jirka Štauber , Martin Máša , Petr Miklík
 
 Hned v úvodu zahájili domácí útočnou akci, když do běhu dostal perfektní přihrávku Standa Pohořelský,který poslal  nezištný centr po diagonále a nabídnutou šanci neomylně proměnil , již ve druhé minutě , Dominik Bejdák . Tým ihned po rozehrání pokračoval v kvalitní kombinační hře , která měla odezvu , když obraně hostí unikl Jenda Látal a umístěnou střelou v osmé minutě zvýšil na dva nula . Drtivá převaha domácích pokračovala , hosté se v podstatě nebyli schopni dostat z vlastní poloviny  a střelecký koncert domácího mužstva pokračoval . Postupně se střelecky prosadili znovu Jenda Látal , Bejdák , Mirek Koudelníček a Pohořelský tak uzavřel účet první půle na stav 6:0 .

 Druhý poločas pokračovalo domácí družstvo v nastoleném trendu a způsobu hry , když dovolilo hostům jedinou střelu na branku , s tou  se efektně vypořádal Honza Kouřil , který v poločase vystřídal v bráně zkušeného Dušana Kožucha . Postupně přicházeli do hry hráči z lavičky  , obraz hry se příliš nezměnil  . Přicházely další šance , efektivita již nebyla tak vysoká , přesto se v dalším průběhu ještě jednou , krásnou střelou z dvaceti metrů , prosadil Dominik Bejdák a v závěru se z pozice stopera vysunul na hrot Tomáš Daněk a uzavřel skore zápasu na konečných 8:0 .
 Chlapci jsou tak jen krůček od vytouženého a zaslouženého postupu do Okresního přeboru Kroměřížska .

Pěkna hra a vítězné tažení A mužstva se projevuje na zvýšena návštěvnosi , což je daším pozitívem.
 
Popela