MORKOVICE - SK BŘEST 8:2 (3:1)

17.08.2022 06:44

Boris Kroutilík, trenér Morkovic B: „Hráči byli důslední, nevynechali žádný souboj a to se vyplatilo. První branka přišla z třetí šance a do poločasu přibyly další dva góly. Soupeř po naší chybě snížil z penalty na 3:1. Do druhé části jsem hráče nabádal, aby nic nepodcenili a pokračovali v tlaku. Oceňuji na soupeři, že hrál celých 90 minut.

Lukáš Šoustek, trenér Břestu: „Už od úvodních minut bylo jasné, kdo bude na hřišti pánem. Místy to byla bohužel hra kočky s myší. Domácí posíleni opět o několik hráčů pravidelně nastupujících v krajském přeboru, byli ve všem lepší. Jejich hra byla rychlejší, důraznější a přesnější. Rozdílné individuální výkony našich a některých domácích hráčů byly pro konečný výsledek rozhodující. Sice jsme v prvních minutách přežili několik šancí domácího týmu, ale bylo jasné, že je jen otázka času kdy poprvé inkasujeme. Po první vstřelené brance se Morkovice uklidnily a suverénně nás přehrály. Takto vysoká prohra mě samozřejmě mrzí, ale je potřeba si z takového zápasu vzít i pozitivní věci. I nám se podařilo několik zajímavých kombinací, po kterých padly dvě naše branky. Chtěl bych, aby se naši kluci z takového zápasu poučili a všimli si, jak se má hrát moderní útočný fotbal. Naopak s čím spokojený být nemůžu, jsou hloupé chyby zejména při rozehrávkách, nebo mnoho ztracených míčů a prohraných soubojů často už na naší půlce hřiště.“

 

Branky: 36., 51. a 75. Oplt, 28. a 60. Holoubek, 20. Machálek, 70. Rakáš, 83. Rosický – 43. Trlica, 73. Šálek.

Diváci: 100.

Rozhodčí: Tříska.

Morkovice B: Šebestík – Goldman (61. Rosický), Vymazal (77. Cetkovský), Juřena (69. Vojáček), Holan, Machálek, Holoubek (61. Rakáš), Kapounek, Maticz, Zápařka (46. Skácel), Oplt.

Břest: Valoušek – M. Šálek, Koudelníček (56. Hajdík), Konečný (81. Hrabal), Salajka, Bureš, J. Šálek, Štauber (81. Máša), Trlica, Karamon (63. Mingisultanov), Miklík (56. Látal).