DOROST Koryčany - Břest

28.09.2014 16:46

Zápas krajské dorostenecké soutěže Zlínska sk. B , FK Koryčany v. SK Břest 3:2 na PK.

Sestava SK Břest :     

  Roman Máčala
 
Hanák Vojta       Glozyga Martin               Štěpjak Adam
                       Zapletalík Tonda
 
Buček Dan        Šálek Jara           Látal Pepa          Látal Jenda
 
     Janovský Patrik        Dominik Bejdák
 
střídali : Krejčíř Honza , Otáhalík David
 
 
    Naše družstvo odjíždělo do Koryčan s vědomím , že soupeř na domácí půdě ještě nestratil ani bod .
Přesto se zápas od počátku začal vyvíjet v náš prospěch . Již v 7minutě po dobré kombinaci , která  začala  od obrany  , byl v pokutovém území sražen Bejdák a následoval pokutový kop , který proměnil s přehledem , pro zápas jmenovaný kapitán družstva , Tonda Zapletalík . Hra se dařila celému družstvu , výsledkem byly další dva góly v síti domácích . Zápas však v žádném případě nebyl i přes třígólový rozdil rozhodnut . Středová řada se nepochopitelně stáhla do hluboké defenzívy a soupeř začínal mít převahu . Začal si vytvářet šance , které výborným výkonem likvidoval gólman Máčala . Tři minuty před poločasovou přestávkou využil převahu gólem z trestného přímého kopu .
  V přestávce oddůvodnil zhoršený výkon Jenda Látal nemocí , navíc žaludeční potíže měl Patrik Janovský , který v 1 poločase odváděl dobrý výkon , přesto oba chlapci do druhé půle nastoupili, ale po krátkém čase žádali o vystřídání . Nastoupil Honza Krejčíř , který to proti podstatně fyzicky vyspělejším protihráčům měl hodně složité . Soupeř nás začal přehrávat ve všech směrech . Již krátce po zahájení druhého poločasu vsítil druhý gól , přesto náporu domácích naše družstvo statečně odolávalo . V závěru zápasu se ale domácím podařila vsítit vyrovnávací branka . K překvapení jsme si zásluhou Bejdáka vytvořili dvě vyložené šance , které ale střídající Otáhalík neproměnil  
    Podle nových pravidel se při nerozhodném výsledku utkání , střílí pět pokutových kopů každé mužstvo . Byli vybráni : Zapletalík , Glozyga , Buček , Bejdák , Šálek . Začínal soupeř , kterému Roman Máčala hned první střelu bravůrně chytil . A protože všichni naši hráči s přehledem proměnili , získali jsme velmi hodnotné dva body se soupeřem , který byl oproti našemu družstvu věkově starší . 

 

 trenér Ladislav Popela