DOROST Břest - Velké Karlovice

20.09.2016 15:16

Po vítězství v okresním přeboru Kroměřížska 2016 se naší dorostenci pustili do soubojů v krajské soutěži skupiny A  Zlínského kraje  , do které zaslouženě postoupili  . Bohužel sekretář KFS Zlín , pan Lukáš , naše družstvo  pro nás z neznámých důvodů zařadil do skupiny A , kde jsou družstva převážně z okresu Vsetín . Znamená to pro nás překonávání velkých vzdáleností a tím nejen zvýšené náklady na dopravu, ale i velkou časovou zátěž .
 Ale již k fotbalu . Zatím jsme odehráli šest zápasů , z nichž jsme tři vyhráli , jeden remizovali a dva prohráli a získali deset bodů . Poslední utkání jsme odehráli na domácí půdě , kdy naším soupeřem bylo družstvo Velké Karlovice-Karolínka . Spojené družstvo těchto dvou vekých vesnic sponzorují známé rekreační středisko KYČERA a sklárny Karolinka . Zápas , ve kterém jsme kromě asi čtvrthodinového úseku ve druhém poločase  měli územní převahu , jsme se ujali v prním poločase vedení brankou , kterou vsítil Mikuláš Lukašík . Celkově nově složená stoperská dvojice  Šimon Konečný a Tomáš Trlica , až na drobné nepřesnosti krajních obránců , zvládla rušové útoky hostí s přehledem . První půli provázela oboustranná nepřesná hra v níž hosté byli horším týmem .
  Druhá část zapasu pokračovala ve stejném tónu . Až na úsek jak jsem uvedl , kdy nás soupeř dostal pod tlak a vytvořil si několik nebezpečných situací , kdy jsme měli i kus štěstí a navíc náš golman ,mimochodem další z posil  Dan Sucharski , výbornými zákroky družstvo podržel . Poté jsme hru znovu dostali pod svoji kontrolu a po úniku potvrdil naše vítězství druhým gólem Honza Krejčí . Ještě musím vyzvednout výkon Adama Zapletala , který zvlášt´ve druhé části v obranné činnosti neudělal chybu a navíc zásoboval útočníky perfektními centry . Hráče je nutné pochvalit i přes některé chyby za bojovnost .

 Trochu mě mrzí , že zápasy našeho dorosteneckého družstva , které reprezentuje naší vesnici v soutěži , kterou hrají velké vesnice a některá městečka například Valašské Klobouky nebo Brumov-Býlnice a podobně , navštěvuje málo diváků , chtělo by to asi větší propagaci.
 

trenér Popela