DOROST Břest - Staré Město 3:1

27.10.2014 08:45

Neděle 26.10.2014 mistrovské utkání krajské dorostenecké soutěže sk.B zlínska , SK Břest v SK Staré Město 3:1 ,
branky Jan a Josef Látalovi , Zapletalík Tonda .
 
        sestava :        

  Máčala Roman
 
Hanák Vojta                  Glozyga Martin                      Štěpjak Adam
                             Zapletalík Antonín
 
Buček Dan                  Šálek Jara            Látal Pepa            Látal Jenda

Bejdák Dominik           Krejčíř Honza
 
 
střídali : Janovský Patrik , Otáhalík David
 
   Zápas se Starým Městem , které figurovalo na druhé příčce tabulky se odehrál na hřišti v Žalkovicích a sliboval urputný souboj dvou sousedů , což průběh utkání potvrdil . Hosté nastoupili se šesti hráči poměrně vysokých postav a zdálo se , že zvlášť v útočné fázi to bude pro nás oříškem . Hra v poli byla poměrně vyrovnaná , naši hráči ale , jak jsme se domluvili , dodržovali taktické pokyny a využívali střelbu ze střední vzdálenosti , která byla velmi učinná . První gól vsítil po chybě hostující obrany  Jenda Látal a po chvílí přidal jeho bratr Josef  pěknou střelou , druhou branku . V dalším průběhu poločasu jsme si vytvořili další příležitosti včetně nastřeleného břevna , ty již zůstaly nevyužity . V obrané fazi jsme soupeři prakticky nic nedovolili a stav 2:0 zůstal až do poločasu nezměněn .
   Po zahájení druhé půle jsme se trochu zatáhli do obrany , jinak se však obraz hry  příliš nezměnil . Naše útoky byly i nadále nebezpečné , přesto se soupeř prakticky po jediné střele na branku , která skončila v naší síti, dostal do kontaktu , ale obrana v čele s Martinem Glozygou náporu soupeře odolala , naopak v závěru utkání pronikl prakticky přes celé hřiště a perfektní kombinaci s Bejdákem vsítil rozhodující branku Tonda Zapletalík .
 Ještě k trochu podivnému střídání . Po přestace vystřídal Honzu Krejčíře , Patrik Janovský , jelikož stav byl stále na vážkách a já měl zájem  , aby si domácí hráč David Otáhalík alespoň chvíli užil zápas , nemohl jsem narušit kompaktnost obranné fáze , vystřídal jsem již střídajícíhu Patrika Janovského . Chlapcům jsem se za tuto nezvyklost omluvil . 
 
      trenér  Ladislav Popela