DOROST Břest -Mrlínek

31.05.2016 20:18

Dorostenci SK Břest  nastoupili k poslednímu a rozhodujícímu zápasu OP v sobotu 28.5. na domácí půdě  proti družstvu Mrlínka . Hosté přijeli i nastoupili pouze s devíti hráči , bez svých dvou největších opor , bratří Vepřekových . Vše se zdálo být jasné , zřejmě  hlavně naším hráčům , kteří s tímto vědomím k zápasu takto vlažně přistoupili . Přesto , že si vytvořili trvalou převahu , snažili se do soupeřové obrany pronikat individuelně , přihrávky chodily pozdě , přesto si hráči vytvořili minimálně pět šancí o kterých se dá říct - tutovky . Hosté se prakticky na naši půli dostávali jen dlouhými odkopy , kterými nešetřili stopeři soupeře .  Neproměňování našich šancí se vymstilo , když po chybě pravého obránce z rušového útoku docílili k obecnému překvapení hosté vedoucí branku  , která určila výsledek první půle .
    O přestávce jsem byl nucen  trochu zvýšit hlas a udělat některé změny v sestavě . Do brány přešel Pavlák a Honza Urban posílíl středovou řadu  . Obraz hry se od počátku změnil, již ve 49 minutě se v šestnátce uvolnil Bejdák a srovnal skóre na 1:1 . Ovšem při protiútoku byl faulován útočící hráč , náš brankář si špatně postavil zeď a střelec hostí mířil přesně k tyči . Naši hráči již v té době zvyšovali tlak  a z rohu využil svou výšku Dan Buček a v 66 minutě srovnal na 2:2 . Hostům viditelně začaly docházet síly a  do jejich sítě začaly přibývat góly , další přidal Buchta , v minutě 82 a 86 vsítil dva góly Bejdák , skóre utavřel na 6:2 Urban .
    Bylo tak dosaženo cíle již dvě kola před ukončením soutěže ,  družstvo dorostenců získalo znovu  po dvou letech pohár přeborníka okresu Kroměříž . Pohár předal hned po skončení zápasu  zastupce OFS Kroměříž pan Vymětal .  
 
                    sestava:           

                   

        Honza Urban
 
Lukáš Pavlák        Petr Miklík        Dan Buček          Adam Zapletal
 
Vojta Hanák     Honza Krejčí       Martin Niščák    Jirka Látal
              
       Gyurek David      Dominik Bejdák
 
střídali : Mikuláš       , Honza Buchta
 
trenér Popela Ladislav