DOROST Břest - Kostelec u Hol. 10:0

01.06.2014 20:13

Branky :

Bejdák 3, Látal Josef 2, Karamon 2, Janovský, Látal Jan, Miklík

 

" Vážení sportovní přátelé, dnešním mistrovským zápasem se Sokolem Kostelec u Hol., který skončil výsledkem 10:0 , se uzavřela jedna kapitola našeho dorosteneckého družstva. Družstvo bylo založeno v létě v roce 2011. Po složitých začátcích, hlavně výsledkových, kdy se projevila nezkušenost a nízké věkové složení hráčů, se postupně začala projevovat systematická tréninková činnost. Pozvolna se začala zlepšovat jak herní, tak výsledková úroveň. Měnilo se složení, starší hráči přecházeli do mužů a mladší přicházeli, až do dnešní podoby. Základ družstva tvořili hoši : Jirka Štauber a  Martin Máša ( kteří jsou stálými hráči mužstva mužů), Martin Šálek, Honza Kouřil, Radek Karamon, Tomáš Stárek, Pepa Látal, Dan Buček, Vojta Hanák a další přicházeli Jenda Látal, Dominik Bejdák, Pavel Vařecha, Honza Krejčíř, Radim Stárek, Patrik Janovský, Petr Miklík, Václav Hanák, Martin Niščák.

Hoši zahájili sezonu 2013-2014 vítězstvím a další přibývala, až po nešťastný zápas se Žalkovicemi, kdy jediná střela na branku, navíc z penalty, rozhodla o jediné porážce v soutěži. Ještě jsme stratili 4 body za remízy s Dřínovem a znovu se Žalkovicemi, ostatní zápasy byly vítězné.

Družstvo tímto dosáhlo pěkného úspěchu a stalo se přeborníkem okresu Kroměříž. Získalo tak právo postupu do krajské soutěže zlínska, což je určitě historický úspěch pro celý Sportovní klub Břest.

Poděkování však patří výboru SK Břest za poskytnutí výborných tréninkových podmínek, včetně pravidelných zimních soustředěních na horách.

Družstvo navíc dosáhlo v přípravě dílčích úspěchů na halových turnajích v Žeravicích a v Troubkách nad Bečvou, kdy se umístilo vždy na třetích místech se soupeři z vyšších tříd. V obou turnajích byl vyhlášen nejlepším hráčem Dominik Bejdák.

 

Družstvo odehrálo celkem 16 zápasů, z toho 13 vítězných, 2 remízy, 1 prohra se skórem 91:12, nejlepším střelcem soutěže se stal s rekordním počtem 45 branek Dominik Bejdák. "

 

 

trenér dorostu SK Břest Ladislav Popela