DOROST Bojkovice - Břest

02.09.2014 14:04

V neděli 31.8.2014 bylo odehráno čtvrté kolo dorostenecké krajské fotbalové soutěže zlínska skupiny B .
 Zápas Bojkovice v. Břest skončil v normální hrací době 2 ku 2 , v doplňkových pokutových kopech 4 ku 1 ve prospěch Bojkovic .

 

     Sestava  SK Břest  : 

    Máčala Roman - Buček Dan , Glozyga Martin , Zapletalík Antonín ,Štěpjak Adam , Pátík Lukáš , Šálek Jarek ,  Látal Josef ,  Látal Jenda,  Janovský Patrik ,  Bejdák Dominik                                                                          
  
střídali :   Vařecha Pavel , Miklík Petr
 
 
    Naše družstvo odjíždělo do Bojkovic na utkání se soupeřem , který  kromě předešlého zápasu  měl velmi dobré výsledky , s odhodláním .
Soupeř hned od počátku dal najevo , kdo je domácím pánem. Vytvořil si převahu , kterou ve 26 minutě , po hrubých chybách obrany, korunoval vedoucím gólem .
Převahu a další šance jsme s notnou dávkou štěstí  odvrátili . V té době  někteří naši hráči dost nestíhali , přesto vznikla brejková situace , kdy unikl domáci obraně Jenda Látal a obránce unikajícího ve vyložené pozici srazil . Měl následovat jasný pokutový kop , píštalka pana rozhodčího k údivu všech  zůstala němá. S výsledkem 1:0 ukončil rozhodčí 1. poločas .
  Poměrně brzy po začátku druhého poločasu , se nám po brejku podařilo brankou Lukáše Pátíka vyrovnat . Potom vzal osud utkání do svých rukou arbitr zápasu a naše družstvo se dostalo pod velký tlak domácích . Vyvrcholení přišlo v 70. minutě , kdy podlehl rozhodčí volání domácích příznivců a za údajný přešlap a druhé žluté kartě , vyloučil našeho gólmana .
Do branky musel Pavel Vařecha , který se pyšní na golmana malou postavou, ale náročného úkolu se zhostil poměrně dobře , Bohužel tlak , který si domácí vytvořili i po vymyšlených trestných kopech , korunovali druhým gólem . Při dalším útoku byl faulován náš hráč poblíž soupeřova pokutového území , následoval přímý kop , který domácí brankář neudržel a Lukáš Pátík hlavou stanovil konečný výsledek zápasu v normální hrací době . V 90. minutě byl v úniku Dominik Bejdák sražen , bohužel neudržel nervy na uzdě , oplácel a následovalo vyloučení obou hračů . Pro nás je vyloučení obou našich hráčů, velmi citelnou ztrátou .
Podle nového KFS Zlín následuje v krajských soutěžích , v případě nerozhodného výsledku , střelba ze značky pokutových kopů , tam nás již štěstí opustilo a konečný stav byl 3ku 2 ve prospěch soupeře . Vítěz získává 2 body a poražený bod jeden , přesto je naše družstvo na prvním místě. 
 
trenér Ladislav Popela