BŘEST – ROŠTĚNÍ 2:3 PP (1:1)

24.08.2016 07:42

„V prvním poločase soupeř aplikoval dlouhé nakopávané míče na rychlé útočníky a napadal naši rozehrávku. Naši hráči se s tím nedokázali dlouho srovnat. Ve 20. minutě utkání samostatný nájezd reflexivně zneškodnil gólman Dušan Kožuch. Přesto se nám podařilo jít ve 32. minutě do vedení po šikovné střele k tyči od Miroslava Koudelníčka. Na konci poločasu se po standardní situaci podařilo soupeři vyrovnat. Ve druhé půli nás přibrzdila chyba v obraně a následný pokutový kop, kterým soupeř v 59. minutě otočil skóre. V poslední čtvrthodině přišly velké šance na vyrovnání. Dvě nastřelená břevna a bohužel neproměněná penalta. Už se zdálo, že zápas ztratíme. V nastaveném čase v 95. minutě po rohovém kopu vyrovnal hlavou Václav Pospíšil. Zápas tak musel rozhodnout až penaltový rozstřel, ve kterém bylo šťastnější mužstvo Roštění a získalo druhý bod. Chtěl bych naše hráče pochválit za zlepšený výkon a bojovnost ve druhém poločase," vzkázal vedoucí mužstva SK Břest Lukáš Šoustek.

„Do první velké šance jsme se dostali v 20. minutě, když šel sám na brankáře Vlkolenszki a nedal. Do vedení šli domácí v 32. minutě brankou Koudelníčka. Nám se podařilo vyrovnat ve 43. minutě po standardní situaci hlavou Vlkolenszkim. V 59. minutě byl v pokutovém území faulován Darebník a kopala se penalta. Zapletal ji proměnil na 2:1. V 75. minutě se vyznamenal náš brankář Hejníček, když chytil přísně nařízenou penaltu, ale nakonec se domácím podařilo vyrovnat až v nastaveném čase. V penaltovém rozstřelu jsme byli lepší a bereme bod navíc," řekl k utkání trenér Roštění Viktor Vinklárek.

Branky: 32. Koudelníček, 90+5 Pospíšil – 43. Vlkolenszki, 59. Zapletal. Rozhodčí: Závojský. Diváci: 100. Břest: Kožuch (70. Kouřil) – Koudelníček, Horák, Bejdák, Látal (46. Máša), Buček, Štauber, Látal, Miklík (56. Juračka), Karamon, Pospíšil. Roštění: Hejníček – Topič (88. Pospíšilík), Šilhár (62. Filandr), Darebník, Vlkolenszki (85. Procházka), Gerát (93. Vybíral), Szeliga, Zakopal, Bartošek, Zapletal, Jirsa.
Zdroj: https://kromerizsky.denik.cz/fotbal_region/okresni-prebor-vikend-prinesl-tri-osmigolove-duely-a-hattricky-20160822.html