BŘEST – NĚMČICE 1:3 (0:1)

08.04.2022 08:30

Lukáš Šoustek, trenér Břestu: „I přes dnešní chladné počasí jsme před velmi slušnou diváckou kulisou, přivítali na svém hřišti druhý tým tabulky z Němčic. Stejně jako v minulém zápase jsme se rozehrávali pozvolně, zbytečně nervózně a favorizovanému soupeři jsme přenechali od úvodních minut iniciativu, která vyústila v několik střeleckých pokusům a šancí. Poté co jsme v průběhu poločasu přeci jen srovnali hru, vypracovali si také naši hráči obrovskou příležitost otevřít skóre. Po nádherné přímočaré akci na jeden dotyk přes celé hřiště, za kterou by se nemuselo stydět kterékoliv prvoligové mužstvo, se míč dostal až k Štauberovi, který ovšem neprotrhl svou střeleckou smůlu z posledních zápasů a halfvolejem orazítkoval jen tyč hostující branky. V poslední minutě prvního poločasu se naopak prosadil soupeř. Po rohovém kopu brankář Valoušek podklouzl, stoper Daněk nedoskočil a zcela osamocený Zlámal doslova na svém těle donesl míč až za brankovou čáru. V rušném druhém poločase vzbudili vášně v obou táborech diváků a hráčů dvě sporné situace, které byli vyhodnoceny panem rozhodčím jako penaltové. Sám mi po zápase oba okamžiky popisoval, byl si jistý svým rozhodnutím a mně dál nepřísluší to komentovat. Oba exekutoři se nemýlili. Tu naši proměnil Trlica. Snížil na 1:2 a zadělal na drama. V nervózním závěru duelu se nám přes veškerou snahu a bojovnost celého našeho týmu už bohužel vyrovnat nepodařilo. I tak bych chtěl svým hráčům za svůj dnešní výkon poděkovat.“

Branky: 75. (pen.) Trlica – 45. a 68. (pen.) Zlámal, 93. Motal.

Rozhodčí: Závojský.

Diváci: 98.

Břest: Valoušek – Hajdík, Koudelníček, Konečný, Šálek, Štauber, Hrabal (60. Bureš), Trlica (78. Pohořelský), Karamon (70. Látal), Daněk, Miklík.

Němčice: Vajda – Radim Darebníček, Roman Darebníček, Zlámal, Kadlec, Zavadil, Lejsek, Mádr, Motal, Batoušek, Sklenář (73. Kříž).